Vi erbjuder
En av Sveriges innovationstätaste regioner

En av Sveriges innovationstätaste regioner

Alla fördelarna med att etablera ditt företag i Kalmar

Kalmar med närliggande kommuner erbjuder ett rikt näringsliv för dig som överväger att etablera en verksamhet i regionen. Oavsett om du startar en ny verksamhet eller om ditt företag redan är i gång så kan vi hjälpa dig. Tillsammans med Näringslivskontoret på Kalmar kommun jobbar vi aktivt för att locka och attrahera fler företag och företagare till Kalmarregionen. Vi kan erbjuda hjälp att hitta lokaler att hyra, mark att bygga på, guida dig till finansieringsalternativ och vägleda dig in i rätt nätverk samt hjälpa dig med kontakter som underlättar ditt företagande.

Om du är på jakt efter någon kompetens till ditt företag kan vi bistå med kontakter till universitet, företag, lämpliga nätverk eller till och med förmedla ett och annat CV.

Kontakta oss gärna för ett förutsättningslöst samtal eller möte och få reda på vilka möjligheter vi kan erbjuda. Vi hjälper dig gärna att samla ihop de personer som du behöver träffa för att få bekräftat att det är i Kalmar som du ska etablera din verksamhet.

Samverkan

Kalmar Science Park jobbar för tillväxt i näringslivet. Vi erbjuder kreativa mötesplatser för idéer och innovativa företag som vill växa och spela en nyckelroll i det regionala utvecklingsarbetet. Vi samverkar med olika nätverk och aktörer både på regional och på nationell nivå.  Vi kan därför lotsa dig in i näringslivet om du behöver.

Varför Kalmar?

Företagare som etablerar sig i vår region och har erfarenhet från andra håll i landet brukar framhålla att ”vår litenhet är vår storhet”. Detta eftersom vi kan erbjuda korta beslutsvägar och ett välkomnande klimat. Här är ytterligare några skäl till att etablera i Kalmar:

  • Ett brett kompetensspektrum
  • Hög produktivitet
  • Låg personalomsättning
  • Ett brett utbud av universitetsutbildningar
  • Bra stöd till befintliga och nystartade företag
  • Ett välutvecklat samarbetsklimat
  • Och till sist… oslagbar livskvalitet

Läs mer

Fakta om Kalmar

Om Kalmars näringsliv

Här finns det ledig mark

Uppdaterad lista över fastighetsägare som hyr ut lokaler